Onderzoek dat momenteel wordt verricht of waarvoor plannen zijn gemaakt
De resultaten van het onderzoek van A. Bijl Mz., zoals vermeld in De oudste generaties van het geslacht Kolff [..] (z.p. 1976), naar de vroegste generaties van het geslacht Kolff bevat onjuistheden. Uit onderzoek door Dr. P. Nouwt, in opdracht van de Familievereniging Kolff, bleek dat er correcties nodig zijn ten aanzien van de genealogische gegevens. Het onderzoek werd in 2014 afgerond en in 2015 besloot de Algemene Ledenvergadering de aangepaste gegevens in de genealogie van het geslacht Kolff te verwerken. De genealogie op deze website is hierop aangepast. De vroegste generaties zijn daarom afwijkend van hetgeen wordt vermeld in Nederland’s Patriciaat 78 (1994).
Ga naar de Vroegste Generaties (I – VI)
Er zijn meer Kolffen in Nederland dan op deze site worden vermeld. Dit zijn de – zoals bij de Familievereniging Kolff genoemde ‘Almkerkse’ Kolffen. Lang werd gedacht dat er geen link bestond tussen de Kolffen die afstammen van Peter Hendricsz Colve (geboren Oisterwijk 1370) en de Kolffen uit ‘Almkerk’. Recent onderzoek doet vermoeden dat er misschien toch een verwantschap bestaat. Dit willen we graag nader onderzoeken.
(Terug) naar: Genealogie: Introductie
Georgius Justinus Kolff, Baljuw van SpijkTen tijde van het baljuwschap van Georgius Justinus Kolff (A XIIa) (1754-1824) waren François Cornelis van Aerssen (1725-1793) en zijn echtgenote Everdina Petronella gravin van Hogendorp (1730-1794) de heer en vrouwe van Spijk. Zij waren ook getuige bij de doop van diens dochter Everdina Cornelia Kolff te Spijk op 8 maart 1778. Het zal daarom wel geen toeval zijn dat Georgius Justinus Kolff in 1790 te Essequibo (Suriname, Nederlands, later Brits Guyana) opdook, want François Cornelis van Aerssen was tevens bewindhebber der West-Indische Compagnie.
Recentelijk (juli 2009) vond de webmaster meer over George Justinus op het internet. Dit betreft informatie over de genealogie: die van Georgius Justinus Kolff (A XIIa) en van zijn tweede vrouw Marie Brunel en hun dochters in Essequibo en Demeray in Guyana. De webmaster (en de archivaris) zullen verder onderzoek doen naar deze gegevens. Voor meer informatie zie de Engelstalige pagina’s over deze mogelijk nieuwe gegevens (let op: u gaat hiermee naar de Engelstalige pagina’s; ze zijn vooralsnog nog niet opgenomen op het Nederlandstalige gedeelte).
Bij onderzoek in de doop- en trouwregisters van Nijmegen werd de naaste familie van Maria van Heteren grotendeels in kaart gebracht. Daarbij bleek dat zij een nichtje was van de invloedrijke Pontiaen Singendonck, die in 1601 huwde met Beliken van Heteren, In de periode 1619-1645 bekleedde haar oom vrijwel onafgebroken het burgemeesterambt van Nijmegen.Zie ook: De Drie Colven.