kolff: de colve: de colve xiv: article: 1: 2

familiewapen

Article (1) taken from De Colve XIV - 2009: La Quérette (2/2)

Welcome: News Association Members De Colve Genealogy History Biographies Contact Links Search Dutch
      Intro Contents of De Colve Remarks Contribute    
< Previous A distant cousin in the distant South, by Oscar Endtz (CBCD XVIx2-zn) Intro Colve XIV >
Nadat het ruwe renovatiewerk gedaan was, zijn we eindelijk in onze boerderij getrokken. Wij hebben veel tijd besteed aan de resterende afwerkingen en details, en ook die zijn inmiddels klaar. Zowel het 'boerenbestaan' als 'chambres d’hôtes' is ondertussen rustigaan begonnen. We hebben een kudde schapen rondlopen, en er zijn reeds de nodige gasten geweest.

Het is hier het franse platteland optima forma met de kleine boertjes die met de alpinopet op hun hoofd op hun trekkertje rondtuffen. Hier zijn ze niet druk, hier is geen haast en van files hebben ze nog amper gehoord.

la querette

Onze bewuste keuze voor een ander bestaan is goed uitgepakt. Wij hebben gevonden waar we naar op zoek waren. Ieder dag genieten wij van de rust, de ruimte en de natuur. Het leven is puurder, eerlijker en dichter bij de natuur en de seizoenen. We genieten van de contacten met mensen die anders nooit in ons netwerk zouden voorkomen en van de dingen die we anders nooit zouden doen. Het is lekker om gewoon eens een ploeg achter de trekker te hangen en een stuk land te ploegen, het is ook lekker om gewoon eens een stukje bos om te zagen om haardhout te maken en zo is het ook lekker om gewoon eens met een lasapparaat twee stukken hekwerk aan elkaar te lassen. Wij genieten niet alleen van zwaar werk zoals juist genoemd, maar kunnen ook genieten van andere dingen die ons nieuwe leven met zich meebrengt. Zo kunnen wij genieten van het ’s-winters buiten kunnen lunchen in het zonnetje, de reetjes die zich dagelijks om de boerderij ophouden, de kerkuilen die in de schuur broeden en de eindeloze hoeveelheid sterren die ’s-avonds te zien zijn...

...het zijn maar een paar voorbeelden ter indicatie. Het is hier dermate anders dat het niet in een paar woorden te omschrijven is.

Alhoewel onze website (www.LaQuerette.fr), mede door de vele foto’s, een nog wat betere indruk geeft moet je het geproefd hebben om het te begrijpen. Nogmaals, wij genieten er ieder dag van, en bieden onze gasten de mogelijkheid ervan mee te genieten.

Oscar Endtz, La Quérette