kolff: de colve: de colve II: 2

familiewapen

Artikel overgenomen uit De Colve II - 1997: Duin en Dennen (2/3)

Welkom: Nieuws Vereniging Leden De Colve Genealogie Historie Biografieën Contact Links Zoek English
      Intro Inhoud De Colve Opmerkingen Draag bij aan De Colve  
< Vorige Een monumentale villa: ‘Duin en Dennen’, pagina 2 Volgende >
Tineke Kolff-Sutherland 20 jaar oud Eerst een anecdote over Tineke Kolff-Sutherland (CBCD XVIIw) en het huis ‘Duin en Dennen’.
Uit Wassenaar in de Tweede Wereldoorlog (zie de bronnen op volgende pagina van De Colve II).
"Ook mevrouw C.C.W.F. Kolff-Sutherland werd eens wegens het niet schuilen tijdens luchtalarm door de hulppolitie opgepakt. Ze brachten haar naar de kazerne (het huis 'Duin en Dennen') aan de Koekoekslaan, notabene het huis van haar toekomstige schoonouders en moest daar aardappels schillen voor de agenten" (de foto van Tineke, links, dateert uit 1947). Ze wist toen natuurlijk nog niet dat ze hier later zelf zou komen te wonen. Ze trouwde met Herman, in de bezettingsjaren verjaagd uit dit mooie huis. Nadat ze met Herman trouwde voedde ze niet alleen de drie kinderen uit Herman's eerdere huwelijk op, maar ook haar eigen vijf kinderen, die daar allemaal zijn geboren.

Het artikel dat verscheen in De Colve II was gebaseerd op een publicatie (6 juni 1996) in 'Groot Wassenaar', een lokale advertentiekrant. Hierna volgt die publicatie zoals opgetekend door Deka Wielinga naar een interview met Tineke Kolff-Sutherland. Deze publicatie werd niet opgenomen in De Colve, maar gaf wel het idee voor die pagina in ons bulletin. Op deze site is het dus wel opgenomen.

Het artikel staat op de vorige pagina; het interview op de volgende.